Live paint

Een geweldig live paint seizoen is weer bijna ten einde. Er staan nog enkele winter bruiloften op de agenda die ik dit jaar nog mag gaan vastleggen. Maar wat heb ik weer genoten:))

Chique bruiloften in kastelen, gezellige boerenbruiloften, bruiloften in de open lucht en bruiloften in sfeervol ingerichte ruimtes. Het heeft allemaal zijn charme en ik ben benieuwd wat er allemaal nog komen gaat...

Enkele jaren geleden maakte ik mijn eerste live paint op een mooie bruiloft in het ouderlijk huis van de bruid. Wat was ik zenuwachtig, maar het lukte:) Ik had natuurlijk thuis al de nodige schilderijen geoefend, maar zo voor eerst live schilderen terwijl er vele ogen op je gericht zijn is toch wat anders. Als kunstenaar weet je waar je met je idee naar toe wil, maar de eerste opzet van het schilderij geeft de gasten nog vaak te raden hoe het schilderij uiteindelijk gaat worden. Ik begin namelijk altijd met een opzet van zwarte lijnen die ik later ga invullen met kleuren, laklijnen en spuitbusmotieven. Ik schilderde wel vaker live bij galeriën en exposities, maar dan hoefde het schilderij niet perse die dag af te zijn. Na vele live paint projecten heb ik nu echt mijn ding gevonden. Ik weet hoe ik snel (ongeveer 4 uur), doch bedacht, een goed schilderij kan maken, ik weet hoeveel tijd ik nodig heb, onder welke omstandigheden de verf wel/niet snel droogt (ik heb altijd een föhn bij me) en hoe om te gaan met die übergezellige gasten die soms toch goed beschonken zijn bij die gezellige avondfeesten haha. 

Dat mensen het vertrouwen in je hebben, dat je een live paint, een oh zo een bijzonder persoonlijk cadeau voor ze mag realiseren. Dat is altijd een hele eer. Het brengt ook een gezonde spanning met zich mee. Wie ga je ontmoeten? Hoe ziet de locatie eruit? Ook ikzelf ben bij aanvang nieuwsgierig naar het eindresultaat. Het schilderij krijgt vorm naarmate het feest vordert en uh, ik ga natuurlijk niet naar huis voordat ik tevreden ben. Vaak is de live paint een cadeau van vrienden of familie en weet het bruidspaar soms niets af van mijn komst. Ik zorg dan dat ik klaar sta met mijn ezel en mijn verfspullen, voordat het bruidspaar binnen komt en dan is het erg leuk om hun verbaasde gezichten te zien, als ze er achter komen dat ik hen op doek ga vastleggen:)

Bekijk HIER live-paint projecten

Is onze datum nog vrij?

Hebben jullie binnenkort ook een bruiloft, bedrijfsfeest of ander bijzonder moment dat live vereeuwigd mag worden op doek en willen jullie de datum alvast reserveren? Neem dan vrijblijvend contact op en dan checkt Peggy snel haar agenda. Graag tot gauw!

Neem contact op