Live painting kosten & info

 
Live painting is een super leuke act op je bruiloft of feest met een uniek schilderij als aandenken. Denk je eraan om Peggy te boeken en ben je benieuwd naar de kosten? Lees dan hieronder verder

Als je ooit een kunstenaar live hebt zien schilderen, dan weet je hoe leuk het is om een schilderij tot leven te zien komen en dat kan nu op je eigen bruiloft of feest! Live painting is entertainment voor de gasten met een modern feestschilderij als blijvende herinnering. Ben je op zoek naar een origineel (huwelijks) cadeau voor een ander? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om live painting cadeau te doen. Een schilderij laten maken op locatie is zeker een succes!

 

Live painting kosten

De kosten van een live painting op een groot, kwalitatief hoogwaardig doek met een dik frame van 4cm en meegeschilderde randen, waardoor een lijst niet nodig is, en met een ijzerdraad aan de achterzijde zodat het meteen aan de muur kan (Na contact stuurt Peggy een vrijblijvende offerte die 30 dagen geldig is)

 

2024 LIVE PAINT

5-6 uur schilderen op locatie. 1h vooraf aanwezig ter voorbereiding. Met hoofdpersonen semi gedetailleerd en max 8-10 gasten herkenbaar aan kleding/kapsel  (Overhandiging op de dag zelf:)

 

Live paint S 70x120x4cm: 928,- incl.9% btw** 

Live paint S/M 70x140x4cm: 948,- incl.9% btw**

Live paint M 80x120x4cm: 988,- incl.9% btw**

Live paint L 80x140x4cm: 1098,- incl.9% btw** 

Live paint XL 80x160x4cm: 1398,- incl.9% btw** 

 

**Reiskosten heen/retour en parking:  €0,70 p/km  (Mocht Peggy niet kunnen op de gewenste datum, dan is een afterpaint ook mogelijk. Lees verder onderaan de pagina)

 

Meest gestelde vragen: 

Wat is Peggy's stijl? Modern, sfeervol en feestelijk met de hoofdpersonen sferisch uitgelicht en de gasten abstracter. 

Hoeveel personen kunnen er "herkenbaar" op het doek? 8 tot max10 personen naast de 2 hoofdpersonen, herkenbaar aan kleding en kapsel, gezichten abstract. Peggy zet deze personen zelf met gsm op de foto. Vaak worden er voor het sfeerbeeld heel abstract en onherkenbaar ook wat  personen op de achtergrond geschilderd. Voor een mooi resultaat kan het zijn dat sommige gasten van de zijkant of zelfs schuin van achteren geschilderd worden om ze naar de hoofdpersonen te laten kijken.

Hoe veel tijd is er nodig voor live painting? Peggy is ongeveer 5,5 uur aan het schilderen, waarbij ze 45 minuten van te voren aanwezig is om haar spullen neer te zetten en om foto's te maken en een half uur om alles weer op te ruimen. Meestal zet ze vooraf in eigen atelier al een achtergrondkleur op doek.

Moet er geposeerd worden voor een live-painting? Nee hoor, Peggy maakt bij aankomst met haar gsm foto's van de personen die op het doek komen. 

Kan ik een optie doen voor een datum? Het kan zijn dat je nog twijfelt, dat is helemaal niet gek, maar om dubbele boekingen en teleurstellingen te voorkomen neemt Peggy geen opties aan. Wil je haar als live painter? Wacht dan niet te lang met boeken. Mocht je nog vragen hebben, app, bel of mail dan gerust. Geheel vrijblijvend. 

Wat voor materiaal wordt er gebruikt? Er wordt gewerkt met kwalitatieve acrylverf op een hoogwaardig doek met zijkanten die worden meegeschildert. Hierdoor is een lijst niet nodig.

Kun je de verf ruiken? Nee, de sneldrogende acrylverf kun je niet ruiken. 

Is het mogelijk om het schilderij direct na het feest te vervoeren? Ja, binnen een half uur is het zeker droog. Het blijft achter op locatie.

Kan het live schilderen ook op een donker feest? Peggy heeft verlichting bij zodat ze ook op gezellige avondfeesten goed zicht heeft tijdens het live painten.

Is live painting geschikt voor elk dagdeel? Ja hoor, 's middags of 's avonds, dat kan allemaal in overleg.  Soms komt Peggy schilderen tijdens de borrel en het aansnijden van de bruidstaart. Het kan dan zo zijn dat de gasten op tijd weer verder gaan met het diner in een andere ruimte en dat ze nog niet klaar is met de live painting (omdat minimaal 5 uur nodig is voor een goed bruiloft schilderij). Maar dat is geen probleem. In overleg kan Peggy ook eerder beginnen met schilderen als ze al een foto heeft van het bruidspaar, of ze schildert nog even alleen door. Daar valt meestal wel een mouw aan te passen. 

Hoeveel plek is er nodig voor het maken van een feest schilderij? Ongeveer 2m50 bij 1m50. Als het maar genoeg is voor een schilderskoffer, een ezel en een enthousiaste kunstenares.

Waar zorgt de klant voor? Een plek in de schaduw bij felle zon en in de avond een stopcontact voor verlichting.

Er wordt een tijd afgesproken. Tijdens de ceremonie en wat daarna volgt, bij aanvang van het diner of tijdens het feest. Er is zeker 5h uur nodig voor een goed feestschilderij. Dat is wel iets om rekening mee te houden, want het is natuurlijk het leukst als iedereen zo lang mogelijk kan mee kijken hoe de live paint tot stand komt. Het is wel gewenst dat Peggy ook al die tijd op de zelfde plek kan blijven staan. Gezien de hoeveelheid spullen die ze bij zich heeft is het fijn als ze bij de locatie kan parkeren, laden en lossen.

Betaling: Vooraf betalen, zodat je op de dag zelf alleen nog maar hoeft te genieten.

Krijg ik een factuur? Ja, de btw-factuur wordt 1-3 weken vooraf via email toegestuurd.

Kan ik voorbeelden bekijken? Bekijk live paint projecten van Peggy met bijbehorende sfeerfoto's

 

Afterpaint

Altijd jammer als Peggy niet kan live schilderen op de gewenste datum. Maar...no worries, dat kan worden gecompenseerd met een schilderij dat ze maakt in haar atelier, aan de hand van foto’s. De klant levert foto’s aan van bijvoorbeeld het bruidspaar, de bruidstaart, auto, locatie en een groepsfoto met de mensen die er ook op mogen. Het schilderij kan vaak al binnen 2 maanden worden opgehaald of afgeleverd tegen reiskosten (lees hierboven*). Op de dag van het feest kan een "cadeaubon" worden aangeboden. Kosten zijn gelijk aan de kosten van een live painting

Levensloopschilderij

Dit is echt een bijzonder gewaardeerd en persoonlijk cadeau. Een schilderij met vele persoonlijke details, een compilatie aan de hand van vele persoonlijke foto's. Het ontwerpen en maken van zo'n schilderij kost meer tijd dan een gemiddeld feestschilderij vanwege het bewerkelijke karakter. Neem vrijblijvend contact op voor een offerte op maat. Voorbeeld van een levensloopschilderij

Is onze datum nog vrij?

Willen jullie binnenkort een live-painting laten maken van een bruiloft, bedrijfsfeest of ander feest dat vereeuwigd mag worden op doek en willen jullie de datum alvast reserveren? Neem dan vrijblijvend contact op en Peggy checkt snel haar agenda. Graag tot gauw!

Neem contact op