Interview met Peggy

Live paint kunst door Peggy. Haar vrolijke schilderijen hebben al heel veel mensen blij gemaakt. Van jonge meiden van 21 tot heren van 60 die hun verjaardag vieren, maar ook heel veel gelukkige bruidsparen hebben nu een schilderij van Peggy aan de muur hangen! Tijd voor een interview:

Woonplaats: Bergeijk

Verliefd/verloofd/getrouwd?: Getrouwd

Kinderen?: Drie tieners, Sanne Thijs en Bas

Huisdieren?: Een hele lieve wheaten/voetenwarmer genaamd Guusje

Welke opleiding(en) heb je gedaan? Reclame en presentatietechnieken: illustreren/ decoreren

Hoe omschrijf jij jouw schilderstijl? Spontaan, expressief en vrolijk:)

Wat doe je voor werk naast het live painten? Ik schrijf en illustreer kinderboeken, en vind het heerlijk om bezig te zijn met het maken van vrij werk. Sinds kort heb ik een nieuwe studio en galerie aan huis waar ik heel wat tijd doorbreng. Super om vanuit thuis te kunnen werken, omdat hier ook drie tieners rondlopen en ik ook af en toe kan bijspringen met hulp op de boerderij. Vliegende keep haha

Wat doe je het liefst op een vrije dag? Schilderen. Cliché misschien, maar het is toch een soort verslaving ? Yep, zelfs op vakantie gaan kladblok en potloden mee.

Omschrijf jezelf in 3 woorden: Creatief, sociaal, een denker

Waarin zou jij je verder willen ontwikkelen? Less is vaak more. Dat aspect zou ik graag nog wat meer invoeren in mijn werk. Met minimale vormen, een maximaal beeld uitdragen.

Hoe ben je live painter geworden? Ik kwam een live paint artiest tegen op het internet en dat werk sprak me meteen heel erg aan. Ik werkte voorheen alleen maar vanuit thuis, maar nu de kinderen groter zijn was/is dat goed te combineren. Mijn man werkt ook thuis dus dat is idiaal. Ik ben gaan oefenen om te kijken of ik binnen een uur of vier een goed feestschilderij kon neerzetten. En dat lukte. De eerste live paint was wel spannend, maar ik wende al gauw aan het feit dat er veel mensen mee kijken. Het is geweldig om te doen en ik kijk elke keer weer uit naar de volgende opdracht.

Wat vind je het leukst van live painten? Dat mensen het vertrouwen in je hebben, dat je zo een bijzonder persoonlijk cadeau voor ze mag realiseren. Dat is altijd een hele eer. Het brengt ook een gezonde spanning met zich mee. Wie ga je ontmoeten? Hoe ziet de locatie eruit? Ook ikzelf ben bij aanvang nieuwsgierig naar het eindresultaat. Het schilderij krijgt vorm naarmate het feest vordert en uh, ik ga natuurlijk niet naar huis voordat ik tevreden ben.

Wat vind je moeilijk aan live painten? Haha, als ik ergens op de tiende verdieping moet schilderen en er geen lift is, of als de parkeergarage vijf straten verderop ligt;)

Leukste / grappigste live paint herinnering: Een meisje van een jaar of 10 kwam naast me zitten met op haar schoot een schetsblok en wat kleurpotloden. Ze tekende letterlijk alles wat ik op doek schilderde, en het zag er ook nog super uit!

Mooiste live paint herinnering: Eigenlijk altijd het moment dat de ontvanger (of soms ook de aanbieder) van het schilderij, het resultaat ziet, en een emotionele reactie geeft hierop. Dan ben ik zo dankbaar dat ik dit gave werk mag doen en kan ik met een voldaan gevoel weer naar huis.

Wat is de mooiste/leukste/gaafste locatie waar je bent geweest voor een live paint? Het is vaak niet de locatie, maar de goede sfeer die er hangt. Dat maakt voor mij dat een feest in een achtertuin zeker zo fijn kan zijn als een feest op een heel chique kasteel. Zo mocht ik ooit schilderen op een bruiloft op een appelboomgaard “Schenkerij de Boomgaard”. Die locatie is zooo sfeervol. Daarentegen was die livepaint midden op het veld van de Kuip, met Dirk Kuyt, toch ook wel weer heel speciaal.

Wat vond je zelf het mooiste live paint schilderij dat je hebt gemaakt? Dat kan ik echt niet zeggen. Ieder schilderij is zo anders. Een schilderij met veel symbolen, details van het feest en persoonlijke teksten vind ik wel leuk, omdat daar zoveel op te ontdekken valt.

Waar moet je naartoe voor je eerstvolgende live paint? Naar Made, een 12,5 jarige bruiloft in een gezellig bruin café

Is onze datum nog vrij?

Hebben jullie binnenkort ook een bruiloft, bedrijfsfeest of ander bijzonder moment dat live vereeuwigd mag worden op doek en willen jullie de datum alvast reserveren? Neem dan vrijblijvend contact op en dan checkt Peggy snel haar agenda. Graag tot gauw!

Neem contact op