Live painting kosten & info

 
Live painting is een super leuke act op je bruiloft of feest met een uniek schilderij als aandenken. Denk je eraan om Peggy te boeken en ben je benieuwd naar de kosten? Lees dan verder op deze pagina.

Als je ooit een kunstenaar live hebt zien schilderen, dan weet je hoe leuk het is om een schilderij tot leven te zien komen en dat kan nu op je eigen bruiloft of feest! Live paint is entertainment voor de gasten met een modern feestschilderij als blijvende herinnering. Ben je op zoek naar een origineel (huwelijks) cadeau voor een ander? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om live painting cadeau te doen. Een schilderij laten maken op locatie is zeker een succes!

 

Live painting kosten

De kosten van een live paint zijn afhankelijk van het formaat en de reiskosten:

(mocht Peggy niet kunnen op de gewenste datum, dan is een afterpaint aan de hand van foto's ook mogelijk, lees hieronder)

1. KLEIN Kosten voor een doek van 60x120x4cm: 560,- inclusief 6% btw* 

2. MIDDEL Kosten voor een doek van 70x140x4cm: 620,- inclusief 6%btw* (meest gekozen)

3. GROOT kosten voor een doek van 80x140x4cm: 680,- inclusief 6%btw*

4. GROTER Kosten voor een doek van 80x160x4cm: 760,- inclusief 6%btw*

5. GROOTST Kosten voor een doek van 100x180x4cm: 895,- inclusief 6%btw* 

 *(Exclusief reiskosten en eventuele parkeerkosten)

 

Een schilderij van een feest dat is geweest

Altijd jammer als Peggy niet kan live schilderen op de gewenste datum. Maar...no worries, dat kan worden gecompenseerd met een schilderij dat ze maakt in haar atelier, aan de hand van foto’s. De klant levert foto’s aan van bijvoorbeeld het bruidspaar, de bruidstaart, auto, locatie, een groepsfoto met de mensen die er ook op mogen enzovoorts. Het schilderij kan vaak al binnen 5-10 dagen worden opgehaald. De prijs ligt 40,- lager dan bovengenoemde live paint prijzen. Op de dag van het feest kan een cadeaubon worden aangeboden. Vraag Peggy naar de cadeaubon en de mogelijkheden voor een afterpaint in plaats van live painting.

Meest gestelde vragen over live painting

Wat is Peggy's stijl? Modern, stoer, pop-art en strip-achtig, waarbij gezichten niet geheel realistisch, maar vrolijke weergaven zijn. Een live paint van Peggy is een impressie van toonaangevende elementen van de dag. 

Hoe veel tijd is er nodig voor live painting? Peggy is vier tot vijf uur aan het schilderen, waarbij ze 45 minuten van te voren aanwezig is om haar spullen neer te zetten en om foto's te maken en een half uur om alles weer op te ruimen. 

Kun je je wensen doorgeven? Vooraf worden wensen doorgesproken zoals formaat, kleurgebruik, wel of geen tekst... Als de live paint een verrassing is, dan kan het bruidspaar op de dag van het huwelijk zelf ook nog aangeven wat ze graag op het schilderij terug willen zien. 

Wat voor materiaal wordt er gebruikt? Er wordt gewerkt met kwalitatieve acrylverf op een hoogwaardig 3D doek, een doek met verdikte 4 cm zijkanten die ze mee schildert. Hierdoor is een lijst niet nodig.

Kun je de verf ruiken? De sneldrogende acrylverf kun je niet ruiken. Bij het afronden van het live paint schilderij worden spuitbusjes gebruikt in verschillende kleuren om motieven aan te brengen, deze zijn heel eventjes licht te ruiken, maar dat is zo minimaal dat dat nog nooit een probleem is geweest.

Is het mogelijk om het schilderij na het feest direct te overhandigen of vervoeren? De acrylverf is bij het afronden van het schilderij al droog, maar omdat Peggy nog speelse laklijnen toevoegt (waarvoor ze het schilderij op het eind plat op tafel legt) daarvoor moet het schilderij een nachtje liggend drogen. Als dit niet mogelijk is, omdat het schilderij bijvoorbeeld niet op de locatie kan blijven tot de dag erna, graag even laten weten zodat hier rekening mee kan worden gehouden.

Kan het live schilderen ook op een donker feest? Peggy heeft verlichting bij zodat ze ook op gezellige avondfeesten goed zicht heeft tijdens het live painten 

Is live painting geschikt voor elk dagdeel? Ja hoor, 's middags of 's avonds, dat kan allemaal. Soms komt Peggy schilderen tijdens de borrel en het aansnijden van de bruidstaart. Het kan dan zo zijn dat de gasten op tijd weer verder gaan met het diner in een andere ruimte en dat ze nog niet klaar is met de live painting (omdat minimaal vier uur nodig is voor een goed bruiloft schilderij). Maar dat is geen probleem. In overleg kan Peggy ook eerder beginnen met schilderen als ze al een foto heeft van het bruidspaar, of ze schildert nog even alleen door. Daar valt meestal wel een mouw aan te passen. 

Hoeveel plek is er nodig voor het maken van een feest schilderij? Veel plek is er niet nodig. Als het maar genoeg is voor een schilderskoffer, een ezel en een enthousiaste kunstenares;)

Waar zorgt de klant voor? Het is fijn als er een tafel beschikbaar is om de verfspullen op te zetten, en een stopcontact voor verlichting. (zelf neemt ze een stroom-haspel en lampen mee) Fijn als de locatie ook op de hoogte is van de live painting

Hoeveel mensen kunnen er herkenbaar op het schilderij? Het is mogelijk om ongeveer 6-8 mensen herkenbaar op het doek te zetten. Overige gasten zullen simplistisch in vage verfstreken afgebeeld worden.

Werkwijze: Er wordt een tijd afgesproken. Tijdens de ceremonie en wat daarna volgt, bij aanvang van het diner of tijdens het feest. Er is vier uur nodig voor een goed feestschilderij. Dat is wel iets om rekening mee te houden, want het is natuurlijk het leukst als iedereen zo lang mogelijk kan mee kijken hoe de live-paint tot stand komt. Vooraf kunnen de wensen worden doorgegeven zoals kleur, formaat en welke elementen (personen, auto, taart...) er zeker op het doek terug mogen komen. Zo nodig kan het bruidspaar op de dag van het huwelijksfeest zelf ook nog aangeven wat ze willen terugzien op het schilderij. In de week voorafgaande aan de live paint, neemt Peggy altijd nog even contact op met de opdrachtgever.

Gezien het de hoeveelheid spullen die ze bij zich heeft is het fijn als ze bij de locatie kan laden en lossen.

Kan ik voorbeelden bekijken? Bekijk live paint projecten van Peggy met bijbehorende sfeerfoto's

Is onze datum nog vrij?

Hebben jullie binnenkort ook een bruiloft, bedrijfsfeest of ander bijzonder moment dat live vereeuwigd mag worden op doek en willen jullie de datum alvast reserveren? Neem dan vrijblijvend contact op en dan checkt Peggy snel haar agenda. Graag tot gauw!

Neem contact op